top of page

Beste Nederlandstalige vrienden,                                                                                       Taal & inschrijvingen :

Welkom en goed lezen :

Informaties :

 

Parcours van 13.5km

1 x voor nieuwelingen en dames

2 x voor junioren en beloften

2 x voor de ‘Chrono des Champions” (s'morgens)

 

Tent van 6 op 20m om op te warmen

Parking, eetgelegenheid en overnachting ter plaatse

 

’s Morgens: TTT kampioenschap FCWB (Team Time Trial) voor amateurs, masters.

’s Middags, nationale individuele testtijdrit voor nieuwelingen, junioren, elites en dames.

 

In tegenstelling tot hoe het plan laat vermoeden, is het een snel parcours. Binnenkort zal er een video beschikbaar zijn. 

 

Reglement « Chrono des ChamiOns » :

Ploegen moeten bestaan uit minimum 3 renners en max 6. De tijdsopname gebeurt bij de 3e renner.

Een tijdritploeg mag uit renners bestaan van verschillende teams.

De titel van kampioen FCWB zal toegekend worden aan de beste ploeg van elke leeftijdscategorie (Amateurs + Masters A en Masters B + C)

Er kan enkel ingeschreven worden op de website dus geen inschrijvingen ter plaatste.

De prijs is € 5 per renner. Er is een maximum aantal van 30 ploegen vooropgesteld voor deze eerste editie. Stop op 14/4 !

Open voor iedereen! Open categorie (met het gebruikelijke tarief  voor een dagvergunning (tarief wordt meegedeeld bij de inschrijving)).

Het resultaat van de renners met een amateur/mastervergunning die meedoen bij de elites/beloftes zal ook in die categorie worden opgenomen.

De wegcode moet ten allen tijde gerespecteerd worden. Het rijden op de weg mag enkel gebeuren tussen de ploegvolgwagen en de motard die voor de volgende groep rijdt.

Prijs voor de eerste club met 3 à 4 renners.

 

Opmerkingen ECW Challenge :

Deze  wedstrijd is niet geldig voor de punten van de individuele ECW Challenge . Echter, elke deelnemer krijgt een bonus voor de Challenge die achteraf bij het jaartotaal zal worden geteld.

De uitslag telt wel mee voor de ECW Challenge voor ploegen. Dit  is geldig voor elke categorie, op voorwaarde dat alle deelnemers van 1 ploeg ook van hetzelfde team zijn en in dezelfde categorie zitten. Een enkele bonus voor elke ECW categorie.

Indien een ploeg bestaat uit een Amateur, een Master B en 4 Masters C, dan wordt de ploeg ondergebracht in de jongste categorie

Indien jullie slechts 1 volgwagen hebben, graag vermelden bij de inschrijving dat  beide ploegen vertrekken in twee verschillende series. Twee ploegen van 1 team vertrekken niet na elkaar.

 

Materiaal :

De gebruikte fietsen moeten voldoen aan de huidige  UCI regels

De  fietsen worden vooraf nagezien. Minsten 15min voor het startuur. Voor de TTT zijn tijdritfietsen toegelaten, maar niet aangewezen.

Het rugnummer moet zich onderaan in het midden van de rug bevinden.

 

Varia :

De ploegen en renners mogen gevolgd worden door een voertuig. Een mandataris van de organisatie zal plaatsnemen in elk voertuig. Een plaats vooraan in de wagen moet voor hem/haar worden gereserveerd. In het  geval dat een renner lek rijdt, mag die niet teruggebracht worden door de volgwagen.

In het geval dat een renner of ploeg een andere voorbijsteekt, mag geen van beide  renners of ploegen hier voordeel uit halen. Indien de traagste ploeg zich rechts bevindt, moet de snellere ploeg zich links houden, met een verschil van 3m en vice versa. Dit geldt ook voor de individuele tijdrit.

Het lokaal waar de dopingcontrole plaatsvindt, bevindt zich bij Auberge de Poteaupré op de eerste verdieping. 

De opwarming moet verplicht gebeuren in de daarvoor voorziene zone. Hiervoor is een tent voorzien.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden aan de Auberge de Poteaupré – Espace Chimay na de wedstrijden.

 

 

Road to event :

   ! verplicht !

bottom of page